Amarok

Amarok

Amarok este un player muzical liber pentru Linux şi alte sisteme de operare Unix-like. Amarok utilizează componente de bază ale KDE dar este publicat independent.
Deşi Amarok are ca logo un lup, iar amarok sau amaroq înseamnă chiar lup în inuktitut, la origini Amarok a fost numit după albumul Amarok al lui Mike Oldfield. Dacă cântecul Amarok este redat, o fereastră cu informaţii despre nume va apărea. Numele original a fost amaroK, dar a fost schimbat în Amarok în Iunie 2006.
Istorie
Proiectul a fost început de Mark Kretschmann pentru a îmbunătăţi XMMS, din cauza unor probleme de uzabilitate.
Scopuri
Motto-ul Amarok este Redescoperă-ţi muzica, şi dezvoltarea sa este bazată pe această idee. Caracteristicile importante ale Amarok, precum unicul browser de context, afişarea integrată a paginilor Wikipedia şi a versurilor ajută utilizatorii să găsească muzică nouă şi să afle mai multe despre muzica pe care o au. De asemenea Amarok suportă integrarea cu last.fm, oferind utilizatorilor sugestii despre cântecele asemănătoare, care să fie următorul cântec şi ce artist s-ar putea potrivi stării de spirit. Amarok mai oferă şi integrare cu Magnatune, lucru care permite ascultarea gratuită a muzicii din catalog, şi cumpărarea muzicii ca fişiere audio fără DRM.
Funcţionalităţi
Amarok serveşte mai multe funcţii în afară de a reda fişiere muzicale. Spre exemplu, poate fi utilizat pentru a organiza muzica în directoare după gen, artist şi album, poate edita informaţiile(tagurile) ataşate majorităţii tipurilor de fişier audio, poate asocia poze albumelor şi ataşa versuri. Prima folosire a Amarok poate fi greoaie pentru unii utilizatori. Abundenţa de funcţionalităţi a atras critici ce susţin că Amarok consumă multe resurse.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License